שוק הנדל״ן מביא עמו לא מעט הזדמנויות במיוחד בזמני משבר, הרי הכסף שיושב בחשבון הבנק שלנו מאבד מערכו, ומנגד האינפלציה והריבית הגבוהה מערערת את הביטחון בכל הנוגע להשקעות נדל״ן. האם השקעה במסלול הלוואה היא הנכונה ביותר דווקא בתקופה זו? מסתבר שכן.

באופן כללי, כלכלה היא דבר מחזורי. צמיחה לאורך זמן היא זו שמקפיצה את הכלכלה, אך חשוב לזכור שישנם גלים וכל מחזור מורכב מהתרחבות > פיק > ירידה >  שפל וכך הלאה. כיום, מצב של מיתון מורכב מפרמטרים שונים כמו תל״ג, מצב התעסוקה, מסחר למכירות ועוד, אולם, חשוב להבין שכאשר אנו מתכננים להשקיע בנדל״ן, עלינו לשאול את עצמנו כמה שאלות ולהבין האם ההשקעה נכונה לנו כרגע:

איך לגדר סיכונים?

העדיפות היא לקחת מהבנק מינוף סולידי, במיוחד בתקופת האינפלציה וכאשר הריבית נמצאת בשיאה. דבר שני, כדאי לגדר את הריבית של הבנק ובכך לעלות את הביטחון שלנו כמשקיעים.

איך לנצל הזדמנויות?

חשוב לדעת שבעולם השקעות נדל״ן, משברים הם הזדמנות. ראינו זאת בכל משבר בהיסטוריה כמו משבר הסאב-פריים, משבר הקורונה וכו׳.

מה באמת קורה בשוק הנדל״ן במקרה של אינפלציה?

הנדל״ן משמש כמגן מפני אינפלציה כיוון שהכל סביבנו מתייקר. בתים חדשים עולים יותר ומושכים איתם גם בתים שהם יד שנייה, מה שגורם לעלייה במחירי הדירות ובמחירי השכירות. מנגד, המימון נעשה יותר נחשק, כיוון שהנכס שלנו שווה יותר. לדוגמה, בארה״ב כאשר נלקחת משכנתא, הריבית שצמודה למדד עולה. למעשה, האינפלציה גורמת למצב שהנכס שווה יותר ויש עליו יותר קרדיט מהבנק, כיוון שהמימון נעשה נמוך יותר. נציין שאינפלציה אינה טובה לאזרחים ובאופן כללי לשוק, איך היא אינה תמיד שלילית בהקשר של השקעות נדל״ן.

ההשפעה של הביקוש וההיצע בשוק הנדל״ן בזמן אינפלציה

אין זה סוד שנדל"ן למגורים הינו מוצר בסיסי ובתים יירכשו גם כשהריבית גבוהה, מה שמעלה את המחירים בגלל הביקוש והפער בהיצע. כאשר רוצים לבדוק היצע וביקוש, ישנם מספר פרמטים שיש לתת עליהם את הדעת כמו:

  • אם אנו מוכרים נכס, תוך כמה זמן הוא נמכר (מכירת נכס באופן מהיר מראה על ביקוש גבוה)
  • מהו המחיר שדרשנו בתחילת הדרך ביחס למחיר העסקה בפועל
  • מהו המחיר שבו נמכר הנכס לעומת התוכנית העסקית

בצד של ההיצע, עלינו יש להסתכל על התחלות הבנייה באזור והזמן הסביר שבו יהיה פער משמעותי לבתים המוצעים למכירה באותו אזור.

אז אחרי שהבנו מה קורה בזמן האינפלציה, בואו נראה מהי השקעה במסלול הלוואה ולמה היא כל כך אטרקטיבית בזמן אינפלציה

בהשקעות במסלול הלוואה, המשקיע למעשה מלווה כסף לשותפות משקיעים לצורך ביצוע הרכישה של הנכס עצמו. לאחר מכן, המשקיע מקבל ריבית קבועה על ההלוואה שלו, ולכן כל הצדדים מרוויחים. למסלול זה ישנם שני יתרונות בולטים, והם קדימות בחלוקת הכספים על פני היזם והמשקיעים במסלול היזמי וקבלת ריבית קבועה וידועה מראש. זהו יתרון עצום על פני אלטרנטיבות אחרות ובמיוחד בזמן אינפלציה ועליית ריבית.

היתרונות הבולטים של השקעה במסלול הלוואה

לא מעט משקיעים מדברים על כך שהאינפלציה שוחקת את הכסף שלהם וכבר עכשיו ההלוואה שברשותם שווה פחות. למה זה קורה? כיוון שהם עושים חשבון פשוט:

הלוואה של K100 > אינפלציה 10% (לצורך הדוגמה). כבר עכשיו ישנו הפסד של K10.

אומנם נשמע פשוט, אבל זה לא עובד ככה, ולמה:

דבר ראשון, גם מי שמחזיק אג"ח סחיר, חשוב שיידע שהתגובה של האגרת אינה מגיבה אוטומטית בהתאם לדוגמא הכתובה. תלוי מאוד בתנאי האג"ח, הבטוחות והלחץ שיש סביב הנייר, הביקוש, ההיצע ועוד.

האג"ח שלנו לא סחיר. באינפלציה של 8-9%, יש חשש אמיתי, אך אין לדעת מה היא תהיה בעוד 1-4 שנים בהתאם לחוב שאנחנו מציעים. הערכות הן שבין שנה עד שנתיים האינפלציה תחזור לרמות בריאות של 2-3%. כמלווה גם בסביבה הנוכחית היום, חשוב להתמקד בפעילות העסקה, ההגנות, זמן ההלוואה וכמובן גובה הריבית.

כיצד לבנות אסטרטגיית השקעה חכמה בזמן אינפלציה?

מיקום – כדאי להשקיע בפריים לוקיישן, כלומר בערים מרכזיות ובעלות הגירה חיובית ובדגש על הפער בין הביקוש להיצע (התחלות בנייה חדשות).

סוג ההשקעה – כדאי להשקיע בלוקיישנים בעלי פוטנציאל השבחה עתידי כמו במלונות או במגורים. נציין כי השקעה במלונות חכמה מאוד דווקא עכשיו, כיוון שהתיירות מתאוששת ונמצאת בשיאה.

גידור סיכונים – כדאי שהמינוף יהיה יותר סולידי דווקא בתקופה זו ולבצע מבחני לחץ, כלומר לבדוק שתוכנית ביצוע הפרויקט שבו תרצו להשקיע עומדת בזמני ביצוע. דבר נוסף, כדאי לגדר את הריבית של הבנק על מנת לעלות את הביטחון שלכם כמשקיעים. זה הזמן להשקיע במסלול הלוואה, כאשר האינפלציה מהווה יתרון.

השקעות נדל"ן ביוון

כך סיכמה יוון את שנת 2023

לאחר התאוששות מרשימה ממשבר הקורונה, שנת 2023 בענף התיירות הציגה שיאים חדשים. כיצד נראו השנים האחרונות בענף התיירות ביוון? 2019 – שנת השיא של התיירות ביוון,

מסלולי השקעה

יתרונות ההשקעה בקרן נדל"ן

אחד המסלולים הבולטים בענף ההשקעות בישראל ובעולם הוא השקעה בקרנות נדל"ן. מדובר באפיק השקעה אלטרנטיבי שמטרתו לגוון את תיק ההשקעות המסורתי, להתנתק מהתנודתיות בהשקעות המסורתיות

השקעות נדל"ן בחו"ל

המחזור הכלכלי החדש מייצר הזדמנויות חדשות

כל כלכלה נעה במחזוריות (Economic cycle). המחזוריות מתבטאת בהתרחבות וצמיחה, הגעה לפיק, הצטמצמות עד לנקודת שפל, ולבסוף התאוששות. כיצד משפיע המחזור הכלכלי על שוק הנדל"ן?

להזדמנויות השקעה

*משקיע שנמנה עם המשקיעים המפורטים בתוספת הראשונה לחוק ניירות ערך התשכ"ח - 1968

ישראל

RM GROUP – השקעות נדל"ן בחו"ל 

רחוב מצדה 7, מגדל ב.ס.ר 4, קומה 15

בני ברק, 5126112

טל': 03-6577484

ארצות הברית

RM GROUP – Real Estate Investments

74 Warren St., New York

NY 10007

זנזיבר

RM GROUP – Real Estate Investments

P.O BOX 748

Stone Town city 

Zanzibar

הפרסום לעיל מהווה הצגה כללית בלבד ואינו מהווה "הצעה לציבור" כהגדרתה בחוק ניירות ערך, התשכ"ח- 1968 ("חוק ניירות ערך"). משקיעים שיבחרו לפנות לחברה על מנת להשקיע בפרויקט יבחרו במסגרת משא ומתן פרטני ("הליך המשא ומתן") אשר ינוהל על פי סדר פנייתם לחברה. ההשקעה תעשה באמצעות מספר מצומצם של משקיעים כמותר על פי חוק ניירות ערך וחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד- 1994 ("חוק השקעות משותפות בנאמנות"). לאור האמור, ההשקעה בתיווך וסיוע החברה אינה מוסדרת לפי חוק ניירות ערך ו/או לפי הוראות חוק השקעות משותפות בנאמנות וכל חומר פרסומי אודותיה לא אושר על ידי רשות ניירות ערך בישראל במסגרת תשקיף. פרטי ההשקעה המלאים ותנאיה יחשפו אך ורק במסגרת הליך המשא ומתן, בו יחשפו מספר מצומצם של משקיעים פוטנציאליים בהתאם להוראות חוק ניירות ערך לכלל המידע ביחס להשקעה ותנאיה ורק המשקיעים שיבחרו על ידי החברה בהליך המשא ומתן יוכלו לקחת חלק בהשקעה. החברה, מנהליה ומי מטעמה אינם מורשים לפי חוק הסדרת העיסוק ביעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995, וכל מידע פרסומי שנמסר וכן כל מידע שיימסר לגבי אפשרות השקעה במסגרת הצעה עתידית לא יהווה יעוץ השקעות או שיווק השקעות כהגדרתם בחוק. ההשקעה בפרויקט טומנת בחובה סיכויים, כמו גם סיכונים בקשר עם כספי ההשקעה, לרבות סיכון של אובדן מלוא כספי ההשקעה. בקבלת החלטת השקעה במסגרת הליך המשא ומתן, על המשקיעים לסמוך על בדיקה שהתבצעה על ידם בלבד אודות ההשקעה ותנאיה, לרבות יתרונות וסיכונים הכרוכים בהשקעה, ועליהם לקבל ייעוץ מיועצים מתאימים בנוגע לסוגיות משפטיות, חשבונאיות, כספיות ומיסוי הכרוכות בביצוע ההשקעה.