למי זה יכול להתאים? מה הקשר בין זנזיבר כיעד תיירותי פוטנציאלי, לבין יעד להשקעות נדל"ן?
זנזיבר היא ביתם של חופים פסטורליים, מזג אוויר חמים ונעים וחופים עוצרי נשימה. מדובר למעשה בקבוצת איים, שרבים מכירים אותם ככאלה הנמצאים בחזקת מים חמימים וצלולים, שיש בהם יצורי ים מופלאים. כך שמי שאוהב לצלול ולבקר בעולם המימי שמתחת לפני הים, יכול למצוא הרפתקאות משל עצמו, וכל מי שאוהב ים, ימצא מה לעשות ביעד המיוחד. למרבה הפלא, גם אלו המעדיפים טיולים במוזיאונים, כדי ללמוד על התרבות וההיסטוריה ימצאו גם הם עניין בזנזיבר. למעשה, כל מי שפשוט אוהב לבקר במקומות חדשים כדי להכיר את הסביבה הטבעית, ובאופן כללי לחקור את הטבע המקומי – זה היעד בשבילו.
יעד חלומי לזוגות במסע משותף
טרם נדבר על השקעות בזנזיבר, נדבר על מסע זוגי משותף. שכן אם כבר נוסעים לביקור באי הטרופי, טוב יותר לעשות זאת יחד. שהרי אם חולקים יופיו יחדיו, הוא רק מתעצם. בין אם רוצים לקחת את בני הזוג להליכות ארוכות על החוף, לרגיעה לצד גופי המים או ללגימת מרגריטות בשקיעה – זנזיבר יכולה להתאים כיעד תיירותי, רומנטי ואפילו כירח דבש ויעד ממשי לחתונה. הטיסה עצמה יכולה להיות ישירה, והמלונות – מפנקים.
אפשר לבקר במקומות המאוכלסים, ובמקומות הלא מאוכלסים ולייצר הרפתקה. מעבר לזה, שאם רוצים לחקור את חיי הטבע המקומיים – בהחלט אפשר לגשת למקומות בהם יש פחות ופחות אנשים ולזהות אפילו יותר רבדים בהם יד אדם לא נגע, או נגעה פחות ולראות מה הטבע עשה עם כל המרחב הזה.
למה להשקיע באי הבתולי?
זנזיבר היא קבוצת איים, לא מפותחים במיוחד. כלומר, הם לא חוו את העידן התעשייתי במלוא הדרו ואפשר למצוא בו שטחים טבעיים, או מקומות בתוליים שלא פיתחו אותם בצורה תעשייתית. ועם זאת, יש מקומות שאכן נבנו. למעשה, עצם ההתבוננות במבנים הבנויים ברחבי זנזיבר יכולה להעלות שאלות לגבי מי בנה אותם. האם תרבויות ערביות, פרסיות, אירופאיות, הודיות או אחרות? ובכן, למה לא כולן? שכן, כשמסתכלים על החלקים המעובדים והבנויים ברחבי האיים, אפשר לזהות השפעות מכל עבר. כך שאוהבי התרבות יכולים למצוא פנינים שונות. בין אם ברמת השבילים הבנויים, הבתים, המסגדים ושלל המבנים השונים.
אוהבי התרבות יכולים להנות גם מן האחוזות והארמונות העתיקים, מהמקלחות הטורקיות העתיקות, מהשווקים האנרגטיים, מהדוכנים, החנויות ושלל הפרטים שיכולים להעשיר את חווייתו של המבקר. כך שיש הרבה מה לראות ולגלות. בשנים האחרונות, ניתן לראות תנופת תיירות באי, שהפך להיות אהוב בקרב זוגות ישראלים.
לאור הביקוש ההולך וגובר, ולאור העובדה שניתן לטוס לאי החלומי למרות מגבלות מגפת הקורונה, בטיסה ישירה שאורכה כ- 6 שעות בלבד, קיים צפי להמשך מגמה זו בתקופה הקרובה. למרות הביקוש הרב, עדיין מספר המלונות בזנזיבר אינו גדול כמו ביעדים טרופיים אחרים אשר החלו בבנייה מסיבית לפני תקופה ארוכה, בדיוק כאן טמונה ההזדמנות.